Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte tysdag den 6. mai 2008 kl. 10

Dato:
President: Carl I. Hagen og Lodve Solholm

Dokumenter: 

Sak nr. 8

Innstilling fra justiskomiteen om representantforslag fra stortingsrepresentantene Lars Sponheim og Odd Einar Dørum om å heve beløpsgrensen for overformynderiets forvaltning av umyndiges midler

Talere

Votering i sak nr. 8

Votering i sak nr. 8

Presidenten: Under debatten har Jan Arild Ellingsen sett fram eit forslag på vegner av Framstegspartiet og Høgre. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen legge til rette for en evaluering av dagens forvaltning av umyndiges midler i den hensikt å avdekke eventuelle svakheter ved dagens praksis, og å utvikle nye retningslinjer for sikker og god forvaltning av umyndiges midler.»

Votering:Forslaget frå Framstegspartiet og Høgre vart med 58 mot 43 røyster ikkje vedteke.(Voteringsutskrift kl. 21.25.34)

Komiteen hadde tilrådd:

I

Dokument nr. 8:53 (2007-2008) - representantforslag fra stortingsrepresentantene Lars Sponheim og Odd Einar Dørum om å heve beløpsgrensen for overformynderiets forvaltning av umyndiges midler - vedlegges protokollen.

II

Stortinget ber Regjeringen i forbindelse med arbeidet med ny vergemålslov gjennomgå dagens beløpsgrense, med tanke på å oppjustere denne til et mer riktig beløp, sett i lys av tiden som er gått siden siste justering og samfunnets øvrige utvikling. Det bør samtidig vurderes hvordan fremtidig oppjustering av beløpsgrensen best kan skje. Regjeringen bes deretter melde tilbake på egnet måte.

Votering:Tilrådinga frå komiteen vart samrøystes vedteken.