Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte torsdag den 2. april 2009 kl. 10

Dato:
President: Thorbjørn Jagland

Sak nr. 4 [15:20:05]

Interpellasjon fra representanten Jan Sahl til utenriksministeren:
«I nedrustningsmeldingen, St.meld. nr. 33 for 2006–2007, jf. Innst. S. nr. 18 for 2007–2008, som Stortinget behandlet i høst, var det bred oppslutning om målet om en atomvåpenfri verden. Regjeringen skriver i meldingen: «For Noreg er det ei prioritert oppgåve å medverke til at den kjernefysiske nedrustinga skal halde fram. For å lukkast på dette området er det viktig å komme med konkrete og realistiske nedrustingsframlegg.» På NATOs toppmøte i april 2009 skal det legges fram en «Declaration on Alliance Security», for så å prøve å utarbeide et nytt strategisk konsept. Innen denne ramme må NATOs atomstrategi kunne drøftes med sikte på konkrete skritt for å gi atomvåpen en mindre framtredende plass.
Hva har Norge gjort for å bidra til dette målet foran NATO-toppmøtet, hva er eventuelt oppnådd så langt, og vil utenriksministeren i forbindelse med toppmøtet på Norges vegne ta nye initiativer for at NATO kan bidra til atomnedrustning?»

Talere