Stortinget - Møte tirsdag den 2. mars 2010 kl. 10

Dato: 02.03.2010

Formalia

Presidenten: Stortinget har i dag gleden av å ha en gruppe parlamentarikere fra Mongolia på studiebesøk hos oss. Stortinget og det mongolske parlament, State Great Hural, inngikk i 2004 en egen samarbeidsavtale. Presidenten ønsker dem velkommen hit og håper de får et interessant og nyttig opphold. (Applaus i salen)

Representantene Åse Michaelsen, Bård Vegar Solhjell, Arne Sortevik, Tor Bremer og Sigvald Oppebøen Hansen, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

De innkalte vararepresentanter, for Hordaland fylke Einar Horvei og for Sør-Trøndelag fylke Lars Bjarne Tvete, har tatt sete.

Fra Fremskrittspartiets stortingsgruppe foreligger søknad om sykepermisjon for representanten Henning Skumsvoll fra og med 2. mars og inntil videre.

Denne søknaden foreslås behandlet straks og innvilget. – Det anses vedtatt.

Fra første vararepresentant for Vest-Agder fylke, Tor Sigbjørn Utsogn, foreligger søknad om å bli fritatt for å møte i Stortinget i tiden fra og med 2. mars til og med 5. mars, av velferdsgrunner.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • Søknaden behandles straks og innvilges.

  • Andre vararepresentant for Vest-Agder fylke, Kjell Ivar Larsen, innkalles for å møte i permisjonstiden.

Presidenten: Kjell Ivar Larsen er til stede og vil ta sete.

Statsråd Hanne Inger Bjurstrøm overbrakte 5 kgl. proposisjoner (se under Referat).

Presidenten: Representanten Ketil Solvik-Olsen vil framsette et representantforslag.

Ketil Solvik-Olsen (FrP) [10:05:23]: På vegne av representantene Oskar Jarle Grimstad, Harald T. Nesvik, Kjell Ivar Larsen og meg selv vil jeg fremme forslag om å endre konsesjonskravene for Statnetts mobile gasskraftverk.

Jeg anmoder om at saken behandles etter § 28 tredje ledd punkt c i Stortingets forretningsorden.

Presidenten: Forslaget vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Etter ønske fra kontroll- og konstitusjonskomiteen vil presidenten foreslå at sakene nr. 1 og 2 behandles under ett. – Det anses vedtatt.

Videre vil presidenten foreslå at det åpnes opp for fem replikker med svar etter de enkelte innlegg. – Det anses vedtatt.

Sakene på dagens kart (nr. 50)

Man fortsatte behandlingen av