Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte torsdag den 3. juni 2010 kl. 10

Dato:
President: Øyvind Korsberg

Sak nr. 1 [10:03:10]

Interpellasjon fra representanten Harald T. Nesvik til nærings- og handelsministeren:
«Regjeringen har mange uttalte ambisjoner i energipolitikken. Ny produksjon skal bygges ut, norske selskaper skal ut i verden, strømnettet skal rustes opp og kobles til Europa. I tillegg til gode og forutsigbare rammebetingelser for kraftnæringen er Statkraft og Statnett viktige aktører for å realisere flere av disse ambisjonene. I lys av dette har de to statlig eide selskapene etterlyst en styrking av egenkapitalen uten å få positivt svar. Statnett har bedt sin eier tre ganger på fire år om å styrke egenkapitalen og fått avslag hver gang. Statkrafts forespørsel fra februar 2009 er foreløpig ubesvart. Selskapene kan trolig lånefinansiere sine investeringer, men statens manglende bidrag oppfattes som et dårlig signal av flere i bransjen.
Vil statsråden se på egenkapitalsituasjonen i statlig eide selskaper for å sikre at kapitalbalansen står i stil med de satsinger man ønsker politisk?»

Talere