Stortinget - Møte fredag den 29. oktober 2010 kl. 10

Dato: 29.10.2010

Dokumenter: (Innst. 26 S (2010–2011), jf. Dokument 8:145 S (2009–2010))

Sak nr. 3 [11:04:02]

Innstilling fra kirke-, utdannings- og forskningskomiteen om representantforslag fra stortingsrepresentantene Trine Skei Grande og Borghild Tenden om å øke den statlige finansieringen knyttet til videreutdanning av lærere

Votering i sak nr. 3

Presidenten: Under debatten er det satt fram tre forslag. Det er

  • forslag nr. 1, fra Bente Thorsen på vegne av Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre

  • forslag nr. 2, fra Bente Thorsen på vegne av Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre

  • forslag nr. 3, fra Geir Jørgen Bekkevold på vegne av Kristelig Folkeparti og Venstre

Det voteres først over forslag nr. 3, fra Kristelig Folkeparti og Venstre. Forslaget lyder:

«Stortinget ber regjeringen om nødvendig å reversere tidligere beslutninger om blant annet timetallsutvidelser og lovpålagt utdeling av frukt og grønt for å finansiere en økt satsing på videreutdanning av lærere.»

Votering:Forslaget fra Kristelig Folkeparti og Venstre ble med 91 mot 8 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 12.15.22)

Presidenten: Det voteres så over forslag nr. 2, fra Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre. Forslaget lyder:

«Stortinget ber regjeringen om å øke den statlige andelen av finansieringen knyttet til videreutdanning av lærere i en overgangsperiode, slik at man på denne måten får systemet for videreutdanning til reelt sett å fungere.»

Votering:Forslaget fra Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre ble med 71 mot 27 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift 12.15.49)

Presidenten: Det voteres så alternativt mellom komiteens innstilling og forslag nr. 1, fra Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre. Forslaget lyder:

«Stortinget ber regjeringen legge frem en forpliktende opptrappingsplan for hvordan man kan øke antallet lærere som omfattes av systemet for videreutdanning ut over dagens ambisjonsnivå på 2 500 lærere per år.»

Komiteen hadde innstilt:

Dokument 8:145 S (2009–2010) – representantforslag fra stortingsrepresentantene Trine Skei Grande og Borghild Tenden om å øke den statlige finansieringen knyttet til videreutdanning av lærere – vedtas ikke.

Bård Vegar Solhjell (SV) (fra salen): Eg stemde feil.

Presidenten: Det går an å rette det på plassen her og nå, hvis det er greit for representanten. Det er greit?

Votering:Ved alternativ votering mellom komiteens innstilling og forslaget fra Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre ble innstillingen bifalt med 52 mot 48 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 12.17.14)