Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte mandag den 15. desember 2014 kl. 10

Dato:
President: Olemic Thommessen

Sak nr. 7 [16:22:00]

Interpellasjon fra representanten Per Rune Henriksen til olje- og energiministeren:
«Situasjonen innenfor petroleumssektoren og leverandørindustrien betegnes av mange som dramatisk. Bråbrems i oljeselskapenes investeringer, modifikasjoner og vedlikehold fører til dramatiske nedbemanninger i leverandørindustrien. Dette slår særlig hardt inn i vestlandsfylkene. Antall arbeidsledige i fylkene Vest-Agder, Rogaland og Hordaland har økt med over 2 000 personer siden oktober i fjor, det utgjør 50 pst. av økningen i hele landet i denne perioden, og ledigheten forventes fortsatt å stige. Situasjonen berører flere departementers ansvarsområder. Det er uttrykt bekymring for at investeringsstopp svekker sikkerhetsnivået, ressursforvaltning totalt og framtidig nødvendig kapasitet i industrien.
Hva vil regjeringen gjøre for å hindre at en bråstopp i investeringer motivert av kapitaldisiplin i oljeselskapene svekker sikkerheten og gir varig skade på norsk petroleumsvirksomhet og leverandørindustrien?»

Talere