Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Løse forslag til saken

Meld. St. 30 (2011-2012), Innst. 207 S (2012-2013)

  • Forslag nr. 52 fra Kjos, Kari Kjønaas på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber regjeringen snarest innføre en prøveordning med bruk av Naloxon nesespray for å forhindre overdosedødsfall.

    Forslag nr. 53 fra Tenden, Borghild på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen innføre begrepet «relasjonsassistert behandling» og stimulere til mer fleksibilitet og individuell oppfølging innen rusomsorgen, både innen døgnbehandling og behandling med kombinasjon av poliklinikk og døgninstitusjon.

    Forslag nr. 54 fra Tenden, Borghild på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen innføre en modell som sikrer at ruspasienter får time til poliklinisk eller annen behandling innen 24 timer etter avrusning.

    Forslag nr. 55 fra Tenden, Borghild på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen øke fokuset på de yngste ruspasientene gjennom gode og langsiktige rusbehandlingstiltak i regi av barnevernet, der gode private tiltak må få forpliktende avtaler med det offentlige.

    Forslag nr. 56 fra Tenden, Borghild på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen styrke det forebyggende helsearbeidet gjennom blant annet å iverksette en opptrappingsplan som gir 1000 nye helsesøstre i løpet av 4 år.

    Forslag nr. 57 fra Tenden, Borghild på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen gjøre det enklere å etablere og bruke såkalt «frivillig tvang» i døgninstitusjoner, for eksempel ved at det inngås avtale med rusavhengige om at vedkommende kan holdes tilbake i en viss periode etter at samtykke til behandlingen er trukket tilbake.

    Forslag nr. 58 fra Tenden, Borghild på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen legge til rette for «rusakutter» i større byer.

    Forslag nr. 59 fra Tenden, Borghild på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen inkludere en trygg bosituasjon og andre rehabiliteringstiltak som en del av behandlingen, og gi forpliktende statlig tilskudd som stimulerer kommunene til å sikre at rusavhengige får tilstrekkelig bolig- og rehabiliteringstilbud utenfor rusmiljøer.

    Forslag nr. 60 fra Tenden, Borghild på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen gjennomføre ulike pilotprosjekter innen rusomsorg før rusfeltet innfases i samhandlingsreformen.

    Forslag nr. 61 fra Tenden, Borghild på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen endre § 14-14 i legemiddelforskriften slik at legemidler til behandling av alkoholavhengighet kan gis forhåndsgodkjent refusjon.

    Forslag nr. 62 fra Tenden, Borghild på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen øke innsatsen mot skadelig hasjbruk, særlig blant de yngste. Alle byer og regioner må få et permanent og dekkende tilbud om hasjavvenning.

    Forslag nr. 63 fra Tenden, Borghild på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen sikre bedre tannhelse hos alle ruspasienter.

    Forslag nr. 64 fra Tenden, Borghild på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen styrke og utvide narkotikaprogram med domstolkontroll og andre alternative reaksjonsformer som bygger på prinsippet om behandling i stedet for straff ved narkotikarelatert kriminalitet.

    Forslag nr. 65 fra Tenden, Borghild på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen vurdere å endre norsk narkotikalovgivning etter modell fra reformene i Portugal der behandling av narkotikaavhengighet prioriteres fremfor straffeforfølgelse.

    Forslag nr. 66 fra Tenden, Borghild på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen sikre lavterskeltilbud for substitusjonsbehandling i alle kommuner og gi fastlegene mulighet til å starte opp substitusjonsbehandling i løpet av få dager.

    Forslag nr. 67 fra Tenden, Borghild på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen etablere et prøveprosjekt med heroinassistert behandling for de aller tyngste brukerne som ikke har hatt nytte av annen medikamentell behandling.

    Forslag nr. 68 fra Tenden, Borghild på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen endre sprøyteromsforskriften slik at andre inntaksmåter enn injisering og at andre stoffer enn heroin tillates.

    Forslag nr. 69 fra Tenden, Borghild på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen innføre konkrete tiltak for å redusere overdosedødsfall, bl.a. utdeling av overlevelsespakker med både gjenopplevelsesutstyr og Naloxone.