Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Riksrevisjonens undersøkelse om statens forvaltning av eiendomsmasse i universitets- og høgskolesektoren

Dokument 3:4 (2012-2013), Innst. 230 S (2012-2013)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Dokument fra RiksrevisjonenSaken er behandlet i kontroll- og konstitusjonskomiteenInnstilling avgitt 12.03.2013Innst. 230 S (2012-2013)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har behandlet en rapport fra Riksrevisjonens om forvaltning av eiendomsmasse i universitets- og høgskolesektoren. Rapporten viser at deler av eiendomsmassen har en dårlig tilstand. Det er særlig de selvforvaltende utdanningsinstitusjonene som arbeider lite langsiktig og systematisk med vedlikeholdet. Komiteen sier i innstillingen at det er kritikkverdig at disse institusjonene forvalter egne eiendommer slik at realverdien reduseres over tid pga mangelfullt vedlikehold. Undersøkelsen viser videre at den delen av eiendomsmassen som forvaltes av Statsbygg, er i god stand. Komiteen konkluderer derfor med at dårlig teknisk tilstand ikke bare skyldes bygningstekniske forhold, men også måten eiendommene forvaltes på. Stortinget har vedtatt å be Kunnskapsdepartementet mer aktivt følge opp at universiteter og høgskoler som forvalter egne bygg, har en god eiendomsforvaltning.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen

    Vedtak og henstillinger

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 12.03.2013

    Behandlet i Stortinget: 16.05.2013