Stortinget - Møte fredag den 2. februar 2007 kl. 10

Dato: 02.02.2007
President: Eirin Faldet

Dagsorden

  • Formalia

  • Sak nr. 1

    Interpellasjon fra representanten Gunvor Eldegard til kunnskapsministeren:
    «Ungdom velger fremdeles yrke på bakgrunn av sitt kjønn. Arbeidslivet preges fremdeles av typiske mangler på likestilling som mangel på lik lønn for likt arbeid, ufrivillig deltid, diskriminering av gravide og stort sett mannlige toppledere. Slik sett ser vi at utviklingen går sakte mot målet om et rettferdig og moderne arbeidsliv. Mye av nøkkelen til et bedre og mer likestilt arbeidsliv består i å få flere jenter til å velge utradisjonelle yrker. Det er positivt at flere kvinner velger mannsdominerte yrker, som for eksempel yrker innen naturvitenskap, tekniske fag og håndverksfag. Vi har likevel en lang vei å gå før det er reell likestilling i arbeidslivet. Jeg savner også mer deltakelse fra organisasjonene i arbeidslivet.
    Hva vil statsråden gjøre for å få til et mer likestilt arbeidsliv?»

  • Sak nr. 2

    Interpellasjon fra representanten Børge Brende til miljøvernministeren:
    «Bortimot en halv million nordmenn er sterkt eller mye plaget av støy ved boligen sin. Støyforurensning er et av de store gjenværende miljøproblemer i Norge. Skadevirkningene begrenser seg ikke til stress, irritasjon og hørselsskader. Et stort antall undersøkelser viser at støyplager øker risikoen for høyt blodtrykk, utvikling av hjertesykdom samt antall ulykker. Så sent som i juni i år fikk Stortinget forsikringer fra miljøvernministeren om at Regjeringen ville avklare støyløftene og tiltakene i statsbudsjettet. Statsbudsjettet gav dessverre ingen avklaring utover at en skyver på problemene. I Soria Moria-erklæringen slår de rød-grønne fast at støyplagene skal reduseres med 25 pst. innen 2010.
    Står Regjeringen fortsatt fast ved målsettingen i Soria Moria-erklæringen, når får Stortinget en sak som redegjør for virkemidlene, og hva er de?»

  • Referatsaker

Møtet slutt kl. 12.20.