Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Overvåkning og rapportering av drivhusgassutslipp fra skip

Til orientering har Stortinget mottatt et forslag fra Europakommisjonen (Kommisjonen) til en forordning om overvåkning, rapportering og verifisering av CO2-utslipp fra skip.

 

Kommisjon skriver i forslaget at målet er å etablere et felles system for å overvåke og rapportere om CO2-utslipp fra skip som et første skritt for å redusre reduksjoner. Det legges opp til enkle og begresende krav og eksisisterende data skal utnyttes der dette finnes. Systemet kan i prinsippet også brukes til å måle utslipp av bl.a. SOX og NOX , men det legges av ulike årsaker bare opp til å måle CO2 nå. Både seilinger internt i EU, inn til EU og ut av EU skal omfattes. Systemet kan konveres til et globalt system og omfatter også nye regler for verifikasjon og akkreditering.

Forslaget er til behandling i Rådet og Europaparlamentets miljø-, helse- og mattrygghetskomite. Utkast til komiteinnstilling ble lagt fram i komiteen 8. november 2013.

I Norge er det Miljøverndepartementet som har ansvaret for oppfølging av forslaget.

Rettsakten er sendt Stortinget i tråd med ordningen hvor Stortinget mottar Europakommisjonens forslag til antatt EØS-relevante rettsakter via EFTA-sekretariatet i Brussel.

Kontaktinfo

Sist oppdatert: 27.11.2013 17:19

Europakommisjonens referansenummer (KOM-nr.) for forslaget:

: