Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Tiltak for renere luft

Til orientering har Stortinget mottatt to forslag fra Europakommisjonen til europaparlaments- og rådsdirektiv om utslippstak og reduserte utslipp av visse forurensende stoffer

Kommisjonen la i desember fram en tiltakspakke å sikre bedre luftkvalitet i Europa. Kommisjonen skriver i sin pressemelding at dårlig luftkvalitet koster flere menneskeliv enn trafikkulykker i Europa, er en viktig årsak til tidlig død og fører til astma og luftveisproblemer for mange.

Tiltakspakken omfatter flere initiativ for å bedre situasjonen. Dette omfatter:

Kommisjonen mener at gjennomføring av tiltakene vil redusere antall tidlige dødsfall med 58 000 personer per år, redde store områder fra nitrogenforurensing og forsuring og spare store helseutgifter for samfunnet.

I Norge er det Klima- og miljøverndepartementet som har ansvaret for oppfølging av forslaget.

Rettsakten er sendt Stortinget i tråd med ordningen hvor Stortinget mottar Europakommisjonens forslag til antatt EØS-relevante rettsakter via EFTA-sekretariatet i Brussel.

Kontaktinfo

Sist oppdatert: 04.02.2014 11:04

Europakommisjonens referansenummer (KOM-nr.) for forslaget:

: