Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Test av løsning for voteringsstatistikk

En betaversjon (testversjon) av en ny statistikkløsning for Stortinget har vært i gang siden 27. juni.

Voteringsanlegget på representantenes plasser.

Prosjektet «Voteringer og statistikk på stortinget.no» gjelder utviklingen av programvare for presentasjon av voteringsresultater, voteringsstatistikk og noe annen statistikk på stortinget.no.

I tillegg omfatter det en løsning for tilgjengeliggjøring av dataene nevnt over, slik at andre kan lage løsninger basert på disse. Løsningen inneholder også en såkalt databygger, hvor brukerne selv kan sette sammen statistiske presentasjoner basert på dataene.

Første del av løsningen var klar til test 27. juni i en såkalt betaversjon basert på en testdatabase. Fra 1. oktober 2011 var betaversjonen basert på produksjonsdata. Løsningen er fremdeles en testløsning, kun til bruk for testformål. Stortingets administrasjon tar ikke ansvar for konsekvenser som følge av feil i systemet. Målet med testingen var å muliggjøre forbedringer før lansering av endelig versjon, og tilbakemelding fra brukere var svært nyttig i dette arbeidet. 

De som er interesserte i å delta i testingen, eller ønsker mer informasjon, kan ta kontakt med web@stortinget.no. Dersom det er mange som ønsker å delta, må det gjøres et utvalg av de interesserte.

Det er ikke lenger mulig å melde seg på til testen.

Sist oppdatert: 21.06.2011 12:26
: