Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Forestillingen «Det lykkelige valg»

Teaterstykket «Det lykkelige valg» settes opp i lagtingssalen i Stortinget i dagene tirsdag 17. til fredag 20. september 2013. Oppsettingen er en del av Stortingets aktiviteter i anledning stemmerettsjubileet. Publikum gis også tilbud om omvisning. Stortinget har gjort avtale med Oslo Nye Teater om å spille stykket.

«Det lykkelige valg» er en satire om politisk makt. Foto: Oslo Nye Teater

Det er dessverre ikke flere ledige plasser tilgjengelig.

Tidsplan for omvisning og teaterforestilling i dagene 17.–20. september er:

Kl. 17.30  Fremmøte og sikkerhetskontroll i hovedresepsjonen, Løvebakken
Kl. 18.00  Omvisning i Stortinget
Kl. 19.00  «Det lykkelige valg»
Kl. 20.15  Avslutning

– Vi er glade for å kunne tilby publikum muligheten til å oppleve teaterstykket «Det Lykkelige valg» her i den flotte lagtingssalen på Stortinget. Det er et aktuelt stykke i disse valgtider og ikke minst i anledning feiringen av stemmerettsjubileet. Vi ser frem til å åpne Stortinget og fylle lagtingssalen med både humor og brodd, sier Stortingets direktør Ida Børresen.

Det er kun anledning til å reservere to billetter og korrekt navn på begge skal oppgis ved bestilling. Bekreftet svar fra Stortinget vil gjelde som adgangsbevis. Det er ikke anledning til å overføre adgangsbeviset til andre. Stortinget vil foreta ordinær sikkerhetskontroll av alle besøkende. Det er et begrenset antall plasser.

Nils Kjærs Det lykkelige valg fra 1913, er en satirisk komedie om blant annet politisk spill og innføringen av allmenn stemmerett. Stykket er meget aktuelt i jubileumsåret 2013. Stortingsmann Celius har sittet på Stortinget i 12 år. Og der har han sittet godt. Nå er det valg, og det regnes for en ren formalitet at han velges igjen. Men så stiller hans kone Lavinia til valg. Stortingsmann Celius spilles av Anders Hatlo og Lavinia av Birgitte Victoria Svendsen.

Oslo Nye Teater spiller fra 28. august 2013 «Det lykkelige valg» på Centralteatret. Stykket vil også bli gitt som tilbud i Den Kulturelle Skolesekken (DKS) i Akershus. For nærmere informasjon om «Det lykkelige valg» vises det til Oslo Nye Teaters nettside: www.oslonye.no/

Sist oppdatert: 03.09.2013 17:15
: