Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Elevene Johannes, Theo, Mina og Ella fra Bolteløkka skole.

Johannes, Theo, Mina og Ella. Foto: Stortinget/Peter Mydske.

Bolteløkka-elever om stortingsbygningen

Hvis jeg sier stortingsbygningen, hva sier du da? Vi har spurt elever i 5. klasse på Bolteløkka skole i Oslo om deres forhold til 150-årsjubilanten.

Ella, 10 år

– På Stortinget lager de regler for landet vårt. Stortingsbygningen ligger midt i Oslo, på Karl Johan. Jeg synes stortingsbygningen ligner på Colosseum kino. Den er fin, stor og har samme farge.

Theo, 10 år

– Når du sier stortingsbygningen, sier jeg politikk og Erna Solberg. På Stortinget lager de nye regler. Stortingsbygningen er stor og flott. Utenfor ligger det to løveskulpturer. De synes jeg er kule.

Johannes, 10 år

– Stortingsbygningen er en veldig kjent bygning. Den er stor og fin. Stortingsbygningen får meg til å tenke på regler, men Grunnloven ble ikke skrevet her. Den ble skrevet på Eidsvoll.

Mina, 10 år

– Stortingsbygningen får meg til å tenke på stortingsvalget. Da stemmer folket på hvem de vil ha som statsminister.

Les hva barn på Majorstuen skole svarte.

Barnas tur til å feire

Mandag 9. mai er det barnas tur til å feire stortingsbygningen. Kl. 11−14 arrangeres en utendørs jubileumsfest på Eidsvolls plass for elever på 5. trinn. Grunnet stor pågang har det vært loddtrekning blant påmeldte skoleklasser, men arrangementet er åpent for publikum.

Kl. 16−20 åpnes dørene på Løvebakken. Da kan du ferdes på egen hånd i utvalgte rom og se Stortingets jubileumsutstilling. Barna inviteres til aktiviteter i vandrehallen.

Les mer om stortingsbygningen 150 år.

Sist oppdatert: 11.11.2022 10:50
: