Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Urban Ahlin signerte besøksprotokollen da han var i Stortinget. Stående: Stortingspresident Olemic Thommessen. Foto: Stortinget/Morten Brakestad.

Riksdagens talman Urban Ahlin besøkte Stortinget

Riksdagens talman (Sveriges parlamentspresident) Urban Ahlin møtte stortingspresident Olemic Thommessen under sitt første offisielle besøk til Stortinget 21. januar.

Se flere bilder fra besøket. Bildene kan benyttes fritt mot kreditering.

– Vi har en nær forbindelse med våre nordiske naboland som er svært verdifull, og dette besøket utdyper og bekrefter betydningen av denne relasjonen, sa Olemic Thommessen etter møtet med Riksdagens talman Urban Ahlin og hans delegasjon.

Stortingspresident Olemic Thommessen, som var vert for besøket, ønsket Ahlin og hans delegasjon velkommen på sitt kontor torsdag 21. januar til en samtale. 

Ahlins reisefølge bestod av Phia Andersson (Socialdemokraterna), Cecilie Tenfjord-Toftby (Moderaterna), Paula Bieler (Sverigedemokraterna), Janine Alm Ericson (Miljøpartiet), Daniel Bäckström (Centern), Ali Esbati (Vänsterpartiet) og Emma Carlsson Löfdahl (Liberalerna).

Felles nordiske interesser

– Det er viktig å koordinere de nordiske perspektivene i internasjonale sammenhenger – de nordiske landene har ofte veldig like innfallsvinkler i saker som omhandler menneskerettigheter og demokrati, og da er det viktig å stå sammen i internasjonale fora, sa stortingspresidenten.

Som eksempel nevner han samarbeidet om den demokratiske utviklingen i Øst Europa. I februar skal stortingspresidenten og talmanen til Kiev sammen med alle nordiske og baltiske parlamentspresidenter. Der skal de treffe parlamentarikere og representanter for ukrainske myndigheter og sivilsamfunn, med mål om å diskutere status for reformprosessen i landet.

– Selv om vi har mange fellestrekk, er det nyttig å sammenlikne arbeidsmåter. Vi har mye å lære av hverandre, og det er svært fruktbart å utveksle ideer og tanker om hvordan det parlamentariske arbeidet kan moderniseres. Under Ahlins besøk til Stortinget diskuterte vi blant annet erfaringer om representantforslag. Her har våre to land svært ulik praksis, sa stortingspresidenten.

Verdifull utveksling om integrering

Integrering krever tett samarbeid mellom nordiske land, og besøket har gitt mulighet til verdifull utveksling om utfordringer knyttet til dette. Blant annet fikk de en presentasjon om Oslo kommunes integreringsprosjekt. Talman Ahlin og medlemmer av den parlamentariske delegasjonen møtte også Stortingets fjerde visepresident Ingjerd Schou, som sitter i kommunal- og forvaltningskomiteen.

I tillegg møtte Ahlin første visepresident Marit Nybakk, utenriks- og forsvarskomiteen og energi- og miljøkomiteen. Talmannen og hans delegasjon avsluttet oppholdet med et besøk i 22. juli-senteret.

 

Cecilie Tenfjord-Toftby (Moderaterna), Janine Alm Ericson (Miljøpartiet), Ali Esbati (Vänsterpartiet), talman Urban Ahlin, stortingspresident Olemic Thommessen, Phia Andersson (Socialdemokraterna), Paula Bieler (Sverigedemokraterna), Daniel Bäckström (Centern) og Emma Carlsson Löfdahl (Liberalerna). Foto: Stortinget/Morten Brakestad

Cecilie Tenfjord-Toftby (Moderaterna), Janine Alm Ericson (Miljøpartiet), Ali Esbati (Vänsterpartiet), talman Urban Ahlin, stortingspresident Olemic Thommessen, Phia Andersson (Socialdemokraterna), Paula Bieler (Sverigedemokraterna), Daniel Bäckström (Centern) og Emma Carlsson Löfdahl (Liberalerna). Foto: Stortinget/Morten Brakestad.

Sist oppdatert: 21.01.2016 18:49
: