12. Andre merknader og forslag sett fram under behandlinga i komiteen

12.1 Konsernkontoordningen

       Komiteens medlem fra Tverrpolitisk Folkevalgte mener at konsernkontoordningen som staten har innført er direkte distriktsfiendtlig. Det medfører at statlige institusjoner i distriktene må slutte å bruke lokale banker til fordel for konsernkontoordningen. Et eksempel at Den lokale bank i Brønnøysund, som registrene har brukt siden oppstarten, la inn et anbud som var bedre enn konsernbanken til Staten, likevel ble konsernbanken foretrukket framfor den lokale bank ut i fra konsernkontoprinsippet. Den offisielle begrunnelse var at banken var for liten til å handtere omsetningen. Det rare er at det har den lokale banken klart helt fra starten og fram til i dag. Dette medlem mener at dette er dårlig distriktspolitikk.

12.2 Delprivatisering av Telenor og Statoil

       Komiteens medlemmer fra Fremskrittspartiet og Høyre fremmer følgende forslag:

       « Stortinget ber Regjeringen fremlegge forslag som åpner for en delprivatisering av Telenor og Statoil bl.a. for å kunne tilføre selskapene kapital til den utenlandssatsing selskapene mener er nødvendig for å kunne hevde seg i den internasjonale konkurransen. »

12.3 Omdanning av Petroleumsfondet til et folketrygdfond

       Komiteens medlemmer fra Fremskrittspartiet og Høyre fremmer følgende forslag:

       « Stortinget ber Regjeringen redegjøre for hvordan Petroleumsfondet kan omdannes til et Folketrygdfond, og hvordan avsetningene til Petroleumsfondet i større grad kan regelstyres og hvordan disponeringen av fondet i mindre grad kan være avhengig av den løpende budsjettbehandlingen. »