2. Stortingets vedtak om netto utgiftsramme

Ved Stortingets vedtak 28. oktober 1997 er komiteen tildelt kapitler og poster under Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet, Nærings- og energidepartementet, Fiskeridepartementet og Landbruksdepartementet til forberedende behandling, jf. Innst.S.nr.5(1997-1998). Videre ble nytt kap. 210 Tilskudd til trossamfunn m.m. under Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet oversendt komiteen 14. november 1997.

       De kapitler og poster komiteen er tildelt, betegnes som rammeområde 18.

       Ved Stortingets vedtak 27. november 1997 er netto utgiftsramme for rammeområde 18 endelig fastsatt til kr  24.402.655.000, jf. B.innst.S.nr.I (1997-1998) fra finanskomiteen.

       I henhold til de nye reglene i Stortingets forretningsorden § 19 vil forslag som i netto rammesum avviker fra det som er vedtatt, ikke bli tatt opp til votering i Stortinget. Videre må ethvert forslag, enten det er fra et flertall eller et mindretall i komiteen, omfatte samtlige kapitler og poster under rammeområdet og fremmes samlet som ett forslag. Etter det nye budsjettsystemet vil de budsjettvedtak Stortinget fatter på grunnlag av budsjettinnstillingene, være endelige idet den tidligere saldering av statsbudsjettet før jul bortfaller.

       I den foreliggende innstilling fremmes, i tillegg til komiteens tilråding, 3  avvikende forslag til fordeling av rammeområde 18, jf. nedenfor under punkt 3.7. Alle forslag ligger innenfor den netto utgiftsramme som er vedtatt av Stortinget.