Vedlegg 3: Brev fra Utenriksdepartementet til utenrikskomiteen,datert 22. november 2002

St.prp.nr. 1 - Utenriksdepartementet - Spørsmål

Det vises til brev av 20. november 2002 fra Utenrikskomiteen v/fung. leder Inge Lønning vedlagt bl.a. følgende spørsmål:

Vi er blitt gjort kjent med at det skal etableres nytt Russlandsprogram for høyere utdanning/forskning i regi av Senter for Internasjonalt Universitetssamarbeid, og at antatt bevilgning til dette formål er 11 mill pr år. Antas dette å dekkes innenfor kap 197, bistand til ikke-ODA-godkjente land og internasjonale miljøtiltak?

Utenriksdepartementet inngikk i februar 2002 en avtale med Universitets- og høgskolerådet og Norges forskningsråd vedrørende samarbeid innen høyere utdanning og forskning med Russland. Avtalen er inngått for tidsrommet 2002-2006 og med en årlig bevilgning i størrelsesorden 11 mill. kroner, med forbehold om Stortingets budsjettvedtak med hensyn til total bevilgning til prosjektsamarbeidet med Russland. Tilskuddet dekkes innenfor kap. 197.70 Tilskuddet til atomsikkerhetstiltak, prosjektsamarbeidet med Russland/SUS og handlingsplanen for søkerlandene til EU.