2. Komiteen sine merknader

       Komiteen sitt fleirtal, medlemene frå Arbeidarpartiet, Framstegspartiet, Kristeleg Folkeparti, Høgre og Senterpartiet, har ingen merknader, og sluttar seg til Regjeringa sitt framlegg i proposisjonen.

       Komiteens medlem fra Sosialistisk Venstreparti vil påpeke at Sosialistisk Venstreparti var i mot flere av endringene i Ot.prp. nr. 35 (1995-1996) med forslag og merknader i Innst.O.nr.77 (1995-1996), og tilsvarende Ot.prp.nr.62 (1996-1997) med forslag og merknader i Innst.O.nr.94 (1996-1997), og viser til disse. Det går her fram at de innstrammingene som ble gjort i retten til dagpenger, bidrar til mer utstøting og marginalisering og at dette gjelder en liten gruppe som rammes svært hardt. Retten til ledighetstrygd skal etter Sosialistisk Venstrepartis mening ytes til de som reelt er arbeidssøkere og som oppfyller de plikter som følger av denne retten.

       Dette medlem vil komme tilbake til realiteten i dette i behandlingen av slike saker og i egne forslag, men vil ikke motsette seg at folketrygdloven nå blir justert i overensstemmelse med de endringene som er foreslått.