Innstilling frå næringskomiteen om lov om endring i midlertidig lov 4. juli 1991 nr. 48 om forbud mot innførsel, hold og avl av farlige hunder

Dette dokument

Til Odelstinget

Samandrag

I proposisjonen foreslås å endre midlertidig lov om forbud mot innførsel, hold og avl av farlige hunder § 10 annet ledd slik at lovens virketid forlenges med fem år, til 1. januar 2006.

Stortinget fattet den 26. mai 1998 et vedtak som innebærer at Regjeringen blant annet skal vurdere å samordne de områder som omhandler hund og hundehold i lovverket. Justisdepartementet arbeider derfor på et utkast til ny lov om hund og hundehold, som etter planen vil bli sendt på allmenn høring og eventuelt gi bakgrunn for et senere lovforslag fra Regjeringen til Stortinget.

Stortinget vedtok den 4. juli 1991 midlertidig lov om forbud mot innførsel, hold og avl av farlige hunder. Loven ble satt til å gjelde til 1. juli 1996. Virketiden ble siden forlenget til 1. januar 2001. På bakgrunn av det arbeidet Justisdepartementet nå foretar ser Landbruksdepartementet det som hensiktsmessig på nytt å forlenge lovens virketid, slik at dagens rettstilstand opprettholdes frem til arbeidet fra Justisdepartementet er ferdig. En foreslår at lovendringen trer i kraft 1. januar 2001.

Merknader frå komiteen

Komiteen har merka seg at Stortinget den 26. mai 1998 fatta eit vedtak som inneber at Regjeringa m.a. skal vurdera å samordna dei områda som omhandlar hund og hundehald i lovverket og at dette arbeidet no er i gang.

Komiteen sluttar seg på denne bakgrunnen til Regjeringa sitt framlegg om å forlengja verketida til dagens mellombelse lov, slik at dagens rettstilstand vert oppretthalden fram til 1. januar 2006.

Tilråding frå komiteen

Komiteen har elles ingen merknader, syner til proposisjonen og rår Odelstinget til å gjere slikt

vedtak til lov

om endring i midlertidig lov 4. juli 1991 nr. 48 om forbud mot innførsel, hold og avl av farlige hunder

I

I midlertidig lov 4. juli 1991 nr. 48 om forbud mot innførsel, hold og avl av farlige hunder skal § 10 annet ledd lyde:

Loven gjelder fram til 1. januar 2006.

II

Loven trer i kraft 1. januar 2001.

Oslo, i næringskomiteen, den 14. november 2000

Morten Lund Rita Tveiten Kjell Opseth
leiar ordførar sekretær