11.1 Sammendrag

Det vises til lovforslaget romertall V. Regjeringen foreslår at loven trer i kraft fra den tid Kongen bestemmer, og at de enkelte bestemmelser i loven kan settes i kraft til ulik tid, samt at de enkelte bestemmelser i lov 14. juli 1950 nr. 10 om valutaregulering og i lov 25. juni 1965 nr. 2 om adgang til regulering av penge- og kredittforholdene kan oppheves til ulik tid. Regjeringen viser til behovet for å videreføre gjeldende adgang til å fastsette forbud mot utstedelse av ihendehaverobligasjoner til underkurs inntil nye regler for beskatning av obligasjoner er på plass og gjeldende rapportering av kunders valutaforhold mv. Det vises til omtale ovenfor under punkt 4.1, 5.1 og 7.1.1.

Regjeringen anser det ikke nødvendig å gi overgangsregler, og har derfor ikke foreslått noen hjemmel til å gi overgangsregler.

11.2 Komiteens merknader

Komiteens flertall, alle unntatt medlemmene fra Sosialistisk Venstreparti, slutter seg til Regjeringens vurdering og forslag til ikrafttredelse. I lys av at flertallet under punkt 3.1.1.2 legger til grunn at nytt hovedstyre i Norges Bank kan oppnevnes med virkning fra 1. januar 2004 foreslår flertallet følgende overgangsregel:

"Kongen kan gi overgangsregler."