Brev fra Styret for pensjonsordningen for stortingsrepresentanter til Stortingets presidentskap, datert 14. januar 2009

Overføring av forvaltningsansvaret for pensjonsordningen for stortingsrepresentanter til Statens pensjonskasse

Det vises til brev fra Presidentskapet av 9. januar d.å.

Styret for pensjonsordningen for stortingsrepresentanter har i dag hatt møte og har besluttet å anmode Stortingets presidentskap om så snart som råd å ta initiativ til å endre § 10 i loven om pensjonsordning for stortingsrepresentanter.

Styret for pensjonsordningen viser til rapport avgitt 8. januar d.å. fra ekspertutvalget nedsatt 4. september 2008 av Stortingets presidentskap. I rapporten er det både fremsatt kritikk og pekt på mangler ved administreringen av Stortingets pensjonsordning. I tillegg er det pekt på manglende tilsyn og kontroll, samt at pensjonsordningen mangler tilstrekkelig kompetanse og robusthet.

Styret for pensjonsordningen er opptatt av at administreringen av pensjonsordningen skal ligge til et miljø med høy kompetanse og legitimitet. I ekspertutvalgets rapport under tilrådinger pkt.7, anbefaler utvalget at Presidentskapet – etter samråd med Pensjonsordningens styre og Stortingets administrasjon – snarest tar stilling til hvordan Pensjonsordningen bør administreres.

På denne bakgrunn vil Pensjonsordningens styre tilrå at dette ansvaret så snart som råd blir overført til Statens Pensjonskasse. På denne måten vil en medvirke til å sikre en kvalitativ og objektiv behandling av saker i kjølvannet av ekspertutvalgets rapport.