6. Økonomiske og administrative konsekvenser

6.1 Sammendrag

Det uttales at de foreslåtte lovendringene i seg selv ikke medfører noen økonomiske eller administrative konsekvenser. Vedtas lovendringene, vil det imidlertid bli fremmet forslag om en forskrift med nærmere bestemte sikkerhetskrav som vil medføre økonomiske kostnader, men ingen administrative konsekvenser av betydning. Det uttales at tilpasningen av kravene må gjøres innenfor de til enhver tid gjeldende økonomiske rammer i virksomhetene.

Forslaget om hjemmel for i forskrift å kunne tillate at helsepersonell med formalisert arbeidsfellesskap skal kunne føre felles journal i et felles elektronisk pasientjournalsystem vil trolig ikke medføre store utgifter for dem som har et slikt formalisert arbeidsfellesskap i dag, siden felles journalføring i mange tilfeller allerede foregår. Det kan imidlertid være nødvendig å gjøre noen tilpasninger som forutsettes dekket av de virksomhetene som til sammen utgjør arbeidsfellesskapet.

Forslaget om opprettelse av virksomhetsovergripende, behandlingsrettede helseregistre innebærer kostnader for tilpasning av de systemer som skal avlevere opplysninger samt utviklingskostnader for å opprette registrene som skal motta opplysningene. Kostnadene forutsettes som utgangspunkt dekket innenfor de enkelte aktørenes egne budsjettrammer.