4. Kulturdepartementet

4.1 KAP. 320 ALLMENNE KULTURFORMÅL

Post 70 Nasjonale kulturbygg, kan overføres

       Kostnadsrammen for det planlagte historiske senteret på Eidsvoll foreslås økt med 5 mill. kroner. Dette innebærer at prosjektets samlede økonomiske ramme utvides fra 40 mill. kroner til 45 mill. kroner. Det er en forutsetning for gjennomføring av prosjektet at Akershus fylkeskommune og Eidsvoll kommune dekker til sammen 16 mill. kroner. Det samlede statstilskuddet til dette prosjektet blir etter dette 29 mill. kroner.

       Det er over statsbudsjettet for 1994 tidligere bevilget 0,5 mill. kroner til det historiske senteret på Eidsvoll. Det foreslås bevilget ytterligere 5 mill. kroner i 1994.

       Komiteens flertall, alle unntatt medlemmene fra Høyre og representanten Stephen Bråthen, slutter seg til forslaget om tilleggsbevilgning med 5 mill. kroner til det historiske senteret på Eidsvoll.

       Komiteens medlemmer fra Høyre og representanten Stephen Bråthen, viser til at det ikke er gitt noen begrunnelse fra Regjeringen for en økning i bevilgningen til det historiske senteret på Eidsvoll, samt at prosjektet skal vurderes av en ny prosjektgruppe. Disse medlemmer går imot forslag til økt bevilgning.