1. Innledning

       Regjeringen legger fram forslag om endringer i tollavgifter for landbruksvarer fra 1. juli 1995.

       I proposisjonen foreslås gjennomført tiltak som er en del av den gradvise omleggingen av landbrukspolitikken som Regjeringen varslet i Salderingsproposisjonen for 1995. Regjeringen ønsker å gå videre med å utforme importvernet slik at det bidrar til økt konkurranse. På lengre sikt legger en fra myndighetenes side opp til tilpasninger i det tollbaserte importvernet sett i forhold til de priser som fastsettes i jordbruksavtalen på en slik måte at norsk jordbruk gis gradvis og reell konkurranse. Det er et siktemål at konsumprisene i Norge på sikt bringes ned mot nivået i våre naboland.

       Komiteen, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Erik Dalheim, Laila Kaland, Berit Brørby Larsen, Tore Nordtun, Bjørnar Olsen, Reidar Sandal og Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, fra Senterpartiet, Magnhild Meltveit Kleppa, Per Olaf Lundteigen og Gudmund Restad, fra Høyre, Harald Ellefsen, Per-Kristian Foss og Erna Solberg, fra Kristelig Folkeparti, Odd Holten og Einar Steensnæs, fra Sosialistisk Venstreparti, Kristin Halvorsen og Eilef A. Meland, fra Venstre, Lars Sponheim, fra Rød Valgallianse, Erling Folkvord, og representanten Stephen Bråthen, viser til følgende brev av 13. juni 1995 fra Finansministeren:

       « Oppretting vedrørende St.prp. nr. 59 (1994-1995) om endringer i tollavgifter for landbruksvarer.
       Ved en inkurie er det kommet en trykkfeil i proposisjonen side 6, venstre spalte, 2. avsnitt, 1 pkt. under overskriften « Tollkvotefordeling ».
       Riktig henvendelse skal være til vedlegg 5.3 og ikke vedlegg 5.2. »

       Komiteen viser til at brev av 6. juni 1995 fra Finansministeren følger innstillingen som trykt vedlegg.