Vedlegg 1: Brev av 22. januar 1996 fra Samferdselsdepartementet til Stortinget.

St.meld. nr. 21 (1995-1996) om Telenor AS - kapitalbehov og finansiering

       Telenor AS har i brev av 20. desember 1995 (jf. vedlagt kopi) opplyst at det er foretatt en ny vurdering av behovet for ny kapital, jf. St.meld. nr. 21 (1995-1996) Om Telenor AS hvor et mulig framlegg om kapitalutvidelse er varslet.

       Telenor AS har som ledd i arbeidet med ny strategiplan og budsjettforslaget for 1996 bearbeidet grunnlaget for en mulig egenkapitalutvidelse i lys av flere mulige utviklingsbaner for Telenors virksomhet fram mot år 2000. Telenor viser til at det mest ekspansive scenariet vil innebære at den langsiktige eksterne lånegjeld må økes i forhold til nivået på omdannelsestidspunktet, men ikke mer enn at selskapets egenkapitalandel holdes innenfor området 42-50 % i perioden.

       Styret for Telenor AS har i møte 18. desember 1995 gitt sin tilslutning til administrasjonens anbefaling om at det på det nåværende tidspunkt ikke fremmes sak om ny egenkapitaltilførsel til selskapet.

       Telenor AS opplyser imidlertid også i nevnte brev at det for tiden vurderes om bedriften bør satse sterkere på den internasjonale tele/IT-sektoren, og at dette i tilfelle vil kunne kreve tilførsel av ny egenkapital. Styret har bedt administrasjonen om å utrede spørsmålet nærmere med sikte på styrebehandling tidlig i 1996 før eventuell oversendelse av et saksopplegg til departementet. Samferdselsdepartementet vil foreta en konkret vurdering av dette når et eventuelt forslag fra Telenor AS foreligger.