3. Forslag fra mindretall

Forslag fra Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti:

Forslag 1

       Stortinget ber Regjeringen legge fram ny lovhjemmel i friluftslivloven om friluftsliv på privat grunn.

Forslag fra Fremskrittspartiet og Høyre:

Forslag 2

       Stortinget ber Regjeringen om å legge fram en stortingsmelding om kulturminnepolitikken som bl.a. tar stilling til hvordan kulturminnevernet kan utvikles i et nært samarbeid mellom offentlige myndigheter og private interesser.

Forslag fra Fremskrittspartiet:

Forslag 3

       Stortinget ber Regjeringen avstå fra å innføre ensidige nasjonale miljøavgifter som kan svekke konkurranseevnen til norsk næringsliv.

Forslag 4

       Stortinget ber Regjeringen avvikle ensidige nasjonale miljøavgifter som svekker konkurranseevnen til norsk næringsliv.

Forslag fra Sosialistisk Venstreparti:

Forslag 5

       Stortinget ber Regjeringen gjennomgå plan- og bygningsloven, byggeforskriftene og aktuelle retningslinjer med sikte på å øke energieffektiviteten og sikre økt bruk av alternative fornybare energibærere.

Forslag 6

       Stortinget ber Regjeringen utrede mulighetene for å finansiere enøk-tiltak i private husholdninger over nettleien.

Forslag 7

       Stortinget ber Regjeringen utrede muligheten for å innføre et toprissystem på strøm, hvor overforbruk prises høyere enn normalforbruk.

Forslag 8

       Stortinget ber Regjeringen utarbeide andre lokale, regionale eller statlige organiseringsløsninger på enøk-arbeidet, i stedet for de nåværende regionale enøk-sentrene.

Forslag 9

       Stortinget ber Regjeringen opprette et nasjonalt program for forskning og utvikling av alternative fornybare energikilder.

Forslag 10

       Stortinget ber Regjeringen gjennom økonomiske incentiver, legge til rette for at holdbarheten på komponenter i produkter skal økes, og fremme forslag om å innføre fra vugge til grav prinsippet for produsent, med krav om at « utbrukte varer » skal tas i retur.