11.2.1 Post 22 Forvaltning av Altinn-løsningen, kan overføres

Sammendrag

Forvaltningsorganisasjonen for Altinn-løsningen ble opprettet ved Brønnøysundregistrene i mai 2004. Denne forestår videreutvikling av de ikke etatsspesifikke oppgavene i Altinn-løsningen. Dette er oppgaver som bl.a. gjelder forvaltning av leverandørkontrakter, etatskontrakter, videreutvikling av løsningen og bistand til nye etater. Under kap. 3904 post 3 forelås det opprettet en inntektspost for refusjon i forbindelse med samarbeidsprosjekter eller spesielle oppdrag som utgiftsføres av Brønnøysundregistrene i forvaltningen av Altinn-løsningen. Det foreslås derfor en parallell økning på 0,1 mill. kroner av bevilgningene under kap. 904 post 22 og kap. 3904, ny post 3, jf. omtale nedenfor.

På denne bakgrunn foreslås bevilgningen under kap. 904 post 22 økt med 0,1 mill. kroner fra 53,7 til 53,8 mill. kroner.

Opprettelse av merinntektsfullmakt

Det kan være aktuelt for Brønnøysundregistrene å gjennomføre flere slike oppdrag knyttet til forvaltning av Altinn-løsningen slik at det foreslås opprettet en fullmakt til å overskride bevilgningen under kap. 904 post 22 mot tilsvarende merinntekter under kap. 3904, ny post 3, jf. forslag til romertallsvedtak.

Komiteens merknader

Komiteen slutter seg til Regjeringens forslag, og viser til forslag til vedtak II under kapittel 21 Komiteens tilråding.