12.11.1 Redegjørelse for tidsplan for videre utbygging av havbruksstasjonen i Austevoll og forsøksstasjonen i Flødevigen

Sammendrag

I KUF-komitéens behandling av statsbudsjettet for 2005 ba medlemmene fra Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Senterpartiet og representanten Simonsen Regjeringen gi tilbakemelding i fm. revidert nasjonalbudsjett 2005 om videre fremdrift knyttet til den planlagte oppgraderingen og utbyggingen av havbruksstasjonene i Austevoll og forsøksstasjonen i Flødevigen.

Som det ble vist til i St.prp. nr. 1 (2004-2005) for Fiskeri- og kystdepartementet, er det i 2005-budsjettet ikke funnet rom for å prioritere disse utbyggingene i 2005, da torskeavlsstasjon i Tromsø og utbygging av Matre havbruksstasjon er prioritert. For å unngå at detaljprosjektering må foretas på nytt senere, er videre prosjektering av Austevoll og Flødevigen stilt i bero inntil videre.

Regjeringen vil måtte vurdere videre framdrift knyttet til Austevoll og Flødevigen ifm. de årlige budsjettprosessene. Det vil derfor ikke være mulig å gi en forpliktende framdriftsplan på nåværende tidspunkt. Regjeringen vil komme tilbake til saken ifm. framleggelsen av statsbudsjettet for 2006.

Komiteens merknader

Komiteen tar dette til etterretning.