18.9 Kap. 1740 Forsvarets logistikkorganisasjon

18.9.1 Post 1 Driftsutgifter

Sammendrag

Bevilgningen under posten foreslås redusert med 138,1 mill. kroner ved en reduksjon i administrative utgifter til reiser og kurs, samt overtid i konsernstaben i Forsvarets logistikkorganisasjon og i administrasjonen av Forsvarets lufttransportsystem. Forslaget får ingen vesentlige konsekvenser for FLO.

I tillegg vil det bli en reduksjon innenfor Forsvarets lufttransportsystem gjennom færre rettighetsreiser for vernepliktige grunnet endret innkallingsmønster i Hæren. Utover dette foretas det en utrangering av eiendom, bygg og anlegg i Forsvarets logistikkorganisasjon, samtidig som bruk av materiell fra Forsvarets logistikkorganisasjons leveranser i 2004 vil redusere behovet for tildeling av midler i 2005.

Komiteens merknader

Komiteens flertall, alle unntatt medlemmene fra Fremskrittspartiet, slutter seg til Regjeringens forslag.

Komiteens medlemmer fra Fremskrittspartiet registrerer at Regjeringen bryter budsjettavtalen med Fremskrittspartiet gjennom det fremlagte forslag til Revidert nasjonalbudsjett. Disse medlem-mer viser til at det inngåtte budsjettforliket skulle sikre Forsvaret stabilitet og forutsigbarhet i forhold til de utfordringer og oppgaver tidligere års underbudsjetteringer og det såkalte overforbruket for 2004 skal ha en negativ innvirkning på årets budsjett. Disse medlemmer ser det som naturlig og nødvendig å opprettholde forsvarsbudsjettet på det nivå som ble lagt til grunn i budsjettforliket mellom regjeringspartiene og Fremskrittspartiet for 2005. Disse medlemmer vil derfor opprettholde det nivået som ble vedtatt for 2005. Disse medlemmer går imot Regjeringens forslag.