11.5 Kap. 912 Bedriftsrettet informasjons­formidling

11.5.1 Post 70 Tilskudd

Sammendrag

Det ble i budsjettet for 2006 avsatt 5 mill. kroner til utviklingen av en virtuell brukerfront under kap. 912 post 70. Virtuell brukerfront skal være en nettbasert portal som skal lede til svar på spørsmål om virkemidler innen næringsrettet forskning, næringsliv og internasjonalisering, samt virkemidler tilgjengelig innen EU/EØS. Brukerne skal få vite hvilken assistanse de kan få uten at de behøver å kjenne til institusjonene eller hva som er deres fokusområder.

Nærings- og handelsdepartementet er godt i gang med arbeidet med å utvikle en virtuell brukerfront. Dette er krevende og omfatter en lang rekke ulike institusjoner og etater. Arbeidet vil derfor neppe bli ferdigstilt i løpet av 2006.

Bevilgningen under kap. 912 har ikke hatt påført stikkordet kan overføres. For at arbeidet med utviklingen av brukerfronten skal kunne ferdigstilles, er det nødvendig at bevilgningen gjøres overførbar. Det foreslås derfor at bevilgningen tilføyes stikkordet kan overføres, jf. forslag til romertallsvedtak.

Komiteens merknader

Komiteen slutter seg til Regjeringens forslag, jf. forslag til vedtak IX.2 under kapittel 21 Komiteens tilråding.