15.1.1 Post 21 Spesielle driftsutgifter

Sammendrag

Strategic Approach to International Chemicals Management (SAICM) ble vedtatt på den internasjonale kjemikaliekonferansen (International Conference on Chemicals Management (ICCM)) i Dubai den 6. februar 2006. Den globale avtalen består av Dubai-erklæringen om internasjonal kjemikalieforvaltning, en overordnet kjemikaliestrategi og en konkret handlingsplan med 273 tiltak. Et sekretariat skal ledes av FNs miljøfond (UNEP) og WHO i felleskap. Arbeidet har høyeste prioritet i Regjeringens arbeid mot helse- og miljøfarlige kjemikalier, og Norge har vært en svært aktiv pådriver for å etablere denne avtalen. Avtalen utgjør et politisk forpliktende rammeverk for aktiviteter for å styrke kontroll med farlige kjemikalier internasjonalt. Det er en høy prioritet for Norge at sekretariatet på varig basis får tilstrekkelige ressurser til å drive et effektivt arbeid.

Det foreslås å redusere bevilgningen under denne posten med 250 000 kroner mot å øke bevilgningen under kap. 1400 post 71 Internasjonale organisasjoner for å finansiere deler av den globale kjemikaliestrategien (SAICM).

Komiteens merknader

Komiteen slutter seg til Regjeringens forslag.

15.1.2 Post 71 Internasjonale organisasjoner

Sammendrag

Posten foreslås økt med 250 000 kroner for å finansiere deler av den globale kjemikaliestrategien (SAICM). Inndekningen skjer gjennom en tilsvarende reduksjon på kap. 1400 post 21 Spesielle driftsutgifter.

Komiteens merknader

Komiteen slutter seg til Regjeringens forslag.