6.2 Kap. 400 Justisdepartementet

Komiteens medlemmer fra Fremskrittspartiet og Høyre er bekymret for at det etablerte SAFT-prosjektet ikke fungerer optimalt og ikke i nødvendig grad er en del av en helhetlig strategi som har et klarere fokus også mot forebygging av overgrep. Disse medlemmer mener at dette EU-finansierte informasjonsopplegget bør styrkes og integreres i etableringen av et uavhengig nasjonalt kompetansesenter der Kripos må ha en sentral rolle i koordinering av et bredt forebyggende arbeide mot overgrep mot barn.

Disse medlemmer har med skuffelse registrert den i praksis passive tilnærming til spørsmålet om et eget nasjonalt kompetansesenter som Regjeringen inntar i svarbrev til justiskomiteen den 15. mai 2006.

Disse medlemmer fremmer på denne bakgrunn forslag om å øke posten med 5 mill. kroner utover Regjeringens forslag til etablering av et uavhengig kompetansesenter etter mønster av det engelske CEOP og deltakelse i Virtual Global Taskforce, og økte statlig bidrag med sikte på å gjøre SAFT til en permanent, integrert del av dette arbeidet.

Disse medlemmer fremmer følgende forslag:

"I statsbudsjettet for 2006 gjøres følgende endring:

Kap.

Post

Formål

Kroner

400

Justisdepartementet (jf. kap. 3400)

1

Driftsutgifter, forhøyes med

5 000 000

fra kr 226 740 000 til kr 231 740 000"

Komiteens medlemmer fra Høyre er opptatt av å styrke barns rettslige stilling og mener det er viktig å intensivere arbeidet nasjonalt for å forebygge og bekjempe overgrep mot barn og bruken av Internett i denne sammenheng. Disse medlemmer viser i denne sammenheng til Dokument nr.8:74 (2005-2006) Forslag fra stortingsrepresentantene Elisabeth Aspaker, André Oktay Dahl og Olemic Thommesen om bekjempelse av seksuelle overgrep mot barn med særlig fokus på barns og unges økte bruk av nye elektroniske media.