Sammendrag

Det vises i proposisjonen til Regjeringens satsing på omlegging av energibruk og energiproduksjon, og at dette er en langsiktig satsing som reguleres gjennom en avtale mellom Olje- og energidepartementet og Enova.

Regjeringen foreslår i proposisjonen å forsterke aktiviteten rettet mot å redusere elektrisitetsbruken i husholdninger og næringsliv. Det foreslås å innføre en tilskuddsordning for pelletskaminer, varmepumper unntatt luft-til-luft varmepumper, og styringssystemer for strømsparing, innenfor en ramme på 46 mill. kroner. Enova skal forvalte tilskuddsordningen, og det vil bli fastsatt nærmere kriterier.

For å gjøre husholdninger og næringsliv bedre i stand til å ta bevisste energivalg vil Regjeringen styrke Enovas planlagte informasjonsvirksomhet, og det foreslås å bevilge 5 mill. kroner til dette informasjonsarbeidet under kap. 1825, post 21 Spesielle driftsutgifter. Det foreslås videre å bevilge 46 mill. kroner under kap. 1825, ny post 70 Tilskudd til elektrisitetssparing i husholdninger.