Kap. 800 Barne- og likestillingsdepartementet

Komiteen, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Gunn Karin Gjul, Knut Werner Hansen, Britt Hildeng og Espen Johnsen, fra Fremskrittspartiet, Ulf Erik Knudsen og Karin S. Woldseth, fra Høyre, Olemic Thommessen, fra Sosialistisk Venstreparti, May Hansen, fra Kristelig Folkeparti, lederen May-Helen Molvær Grimstad, fra Senterpartiet, Magnhild Eia, og fra Venstre, Trine Skei Grande, har merket seg at departementet foreslår å redusere bevilgningen under kap. 800 post 1 med 1 mill. kroner for å dekke et merbehov på kap. 842 post 1 knyttet til KLP reguleringspremie for ansatte ved familievernkontorene. Komiteen støtter dette.

Kap. 840 Krisetiltak

Komiteen er tilfreds med at flere av de ansatte ved krisesentrene er blitt fast ansatt med tarifflønn. Komiteen har merket seg at departementet foreslår å øke bevilgningen til krisesentre med 23 mill. kroner og til incestsentre med 9,84 mill. kroner. Komiteen støtter dette.

Kap. 842 Familievern

Komiteen har merket seg at tidligere beregning av tilskudd til familievernet ikke har tatt hensyn til arbeidsgiveravgift, utgifter til rentekompensasjon og renter til KLP og en fylkeskommunal pensjonskasse. Komiteen har videre merket seg at departementet foreslår å dekke inn deler av merutgiftene ved at kap. 800 post 1 blir redusert med 1 mill. kroner og kap. 846 post 21 blir redusert med 1,5 mill. kroner. Komiteen har merket seg at Bufetat må finansiere merutgiftene utover dette ved hjelp av innsparingstiltak innenfor kap. 842 post 1. Komiteen har merket seg at BLD foreslår en tilleggsbevilgning på 2,5 mill. kroner under kap. 842 post 1. Komiteen vil understreke at mange familievernkontorer har lange ventelister og presset økonomi, og at det er viktig at en innsparing under kap. 842 post 1 ikke går på bekostning av driften ved kontorene.

Kap. 844 Kontantstøtte

Komiteen har merket seg at utgiftene til kontantstøtte i 2007 er beregnet til 1 975 mill. kroner, noe som er 57,6 mill. kroner høyere enn antatt. Komiteen har merket seg at flere barn enn tidligere antatt mottar kontantstøtte, og at flere barn enn tidligere antatt mottar full kontantstøtte. Komiteen har merket seg at departementet foreslår å øke bevilgningen under kap. 844 post 70 med 57,6 mill. kroner. Komiteen støtter dette.

Kap. 845 Barnetrygd

Komiteen viser til og støtter departementets forslag om å øke bevilgningen til barnetrygd med 39 mill. kroner. Komiteen har merket seg at merbehovet skyldes en økning i utbetalingene av ordinær barnetrygd inkludert utvidet stønad til enslige forsørgere.

Kap. 846 Familie- og likestillingspolitisk forskning mv.

Komiteen har merket seg at departementet foreslår å redusere bevilgningen under kap. 846 post 21 med 1,5 mill. kroner for å dekke merbehov på kap. 842 post 1 knyttet til KLP reguleringspremie for ansatte ved familievernkontorene. Komiteen støtter dette.

Kap. 852 Adopsjonsstønad

Komiteen viser til at i budsjettet for 2007 ble det lagt til grunn 690 adopsjoner. Komiteen har merket seg at det per andre tertial er gitt adopsjonsstønad til 289 adopsjoner, og at departementet antar at det vil bli tildelt stønad til om lag 440 adopsjoner i 2007. Komiteen har merket seg at departementet foreslår å redusere bevilgningen til adopsjonsstønad med 9,595 mill. kroner.

Komiteens medlem fra Kristelig Folkeparti viser til at det er viktig at staten legger til rette for at de som ønsker det og er godkjent som adoptivforeldre, får mulighet til å adoptere. Dette medlem vil i den forbindelse vise til Dokument nr. 8:93 (2006-2007) om tiltak for å gjøre adopsjonsprosessen enklere.

Kap. 854 Tiltak i barne- og ungdomsvernet

Komiteen støtter departementets forslag og har ingen ytterligere merknader.

Kap. 855 Statlig forvaltning av barnevernet

Komiteen støtter departementets forslag og har ingen ytterligere merknader.

Kap. 865 Forbrukerpolitiske tiltak og internasjonalt samarbeid

Komiteen støtter departementets forslag og har ingen ytterligere merknader.

Kap. 2530 Foreldrepenger

Komiteen støtter departementets forslag og har ingen ytterligere merknader.

Kap. 3854 Tiltak i barne- og ungdomsvernet

Komiteen støtter departementets forslag og har ingen ytterligere merknader.

Kap. 3855 Statlig forvaltning av barnevernet

Komiteen støtter departementets forslag og har ingen ytterligere merknader.