11.1.1 Post 1 Driftsutgifter

Samandrag

Korreksjon av prisomregning

Ved prisomregning fra 2008 til 2009 ble det lagt til grunn et for lavt beregningsgrunnlag på denne posten. Bevilgningen foreslås satt opp med 3,5 mill. kroner.

Norsk helsenett SF

Regjeringen foreslår å etablere et statsforetak for IKT i helse- og omsorgssektoren 1. juli 2009. Statsforetaket skal ha helhetlig ansvar for utvikling og drift av IKT-infrastruktur på helse- og omsorgsområdet. Det tas sikte på at statsforetaket skal overta Norsk helsenett AS som helhet ved at selskapets eiendeler og rettigheter, herunder offentlige tillatelser og forpliktelser overføres til statsforetaket. Bevilgningen foreslås satt opp med 6 mill. kroner for å dekke utgifter til etablering av statsforetaket.

Samlet foreslås bevilgningen satt opp med 9,5 mill. kroner.

Merknader frå komiteen

Komiteen sluttar seg til forslaget frå Regjeringa.

Fleirtalet i komiteen, alle unnateke medlemene frå Høgre og Kristeleg Folkeparti, viser til at Regjeringa foreslår å etablere eit statsføretak for IKT i helse- og omsorgssektoren. I den samanhengen skal eigarskapen og verksemda i Norsk helsenett AS overførast til det nye statsføretaket. Fleirtalet viser til brev frå Finansministeren av 8. juni 2009. På denne bakgrunnen fremmar fleirtalet følgjande forslag:

"Stortinget samtykker i at Helse- og omsorgsdepartementet, i medhold av helseforetaksloven § 15, disponerer de 4 regionale helseforetakenes aksjer i Norsk helsenett AS ved å overføre eierskapet til aksjene til Norsk helsenett SF, som det ved kgl.res. av 29. mai 2009 ble vedtatt å opprette."

11.1.2 Post 95 (Ny) Kapitalinnskot

Samandrag

Det foreslås bevilget 100 000 kroner til egenkapital for det foreslåtte statsforetaket for IKT i helse- og omsorgssektoren, jf. omtale under kap. 700 post 1.

Merknader frå komiteen

Komiteen sluttar seg til forslaget frå Regjeringa.