2. Komiteens merknader

Komiteen, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Else-May Botten, Lillian Hansen, Arne L. Haugen, Ingrid Heggø og lederen Terje Aasland, fra Fremskrittspartiet, Per Roar Bredvold, Harald T. Nesvik og Torgeir Trældal, fra Høyre, Frank Bakke-Jensen, Svein Flåtten og Elisabeth Røbekk Nørve, fra Sosialistisk Venstreparti, Alf Egil Holmelid, fra Senterpartiet, Irene Lange Nordahl, og fra Kristelig Folkeparti, Steinar Reiten, viser til Prop. 25 S (2011–2012) om endringer i statsbudsjettet for 2011 under Nærings- og handelsdepartementet.

Komiteen konstaterer at bevilgningen til tilskuddet til sysselsetting av sjøfolk (nettolønnsordningen), nedjusteres fra 1 646,6 mill. kroner til 1 475 mill. kroner. Komiteen er kjent med at hovedårsaken til dette er at færre sjøfolk enn forventet omfattes av ordningen, samtidig som flere sjøfolk omfattes av makstaket på 198 000 pr. sysselsatt pr. år.

Komiteen viser til at utbytte fra statlige selskaper er 216,7 mill. kroner høyere enn det som ble lagt til grunn i revidert nasjonalbudsjett for 2011. Komiteen merker seg videre at det ikke har lykkes Innovasjon Norge å få med investorer til å opprette et såkornfond i Innlandet, og at regjeringen på denne bakgrunn foreslår å tilbakeføre uutnyttede midler på 57,3 mill. kroner i ansvarlige lån og 14,3 mill. kroner i tapsfond til statskassen.

Komiteen viser til de øvrige forslag om endringer i bevilgningene under enkelte kapittel og poster på Nærings- og handelsdepartementets budsjett og støtter disse, og har ingen ytterligere merknader.