Brev fra kontroll- og konstitusjonskomiteen til Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet v/statsråden, datert 20. desember 2011

Dokument 1 (2011–2012) – spørsmål til fornyings-, administrasjons- og kirkeministeren

Kontroll- og konstitusjonskomiteen har for tiden til behandling Dokument 1 (2011–2012) Riksrevisjonens rapport om den årlige revisjon og kontroll for budsjettåret 2010. I den forbindelse ønsker komiteen svar på følgende spørsmål:

  • 1. Riksrevisjonen er sterkt kritisk til at DSS fortsatt har vesentlige mangler på informasjonssikkerhetsområdet, og ser alvorlig på at Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet ikke har sikret at infrastrukturen som departementene benytter har tilfredsstillende sikkerhet. Hva vil statsråden gjøre for å sikre at dette kommer på plass?

  • 2. Riksrevisjonen er kritisk til at Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet, gjennom styringen av Ovf, ikke har påsett at et helhetlig system for risikostyring er etablert og at nødvendige retningslinjer for aktiviteten i datterselskapene foreligger. Riksrevisjonen finner det videre kritikkverdig at departementets varslede gjennomgang av rammeverket fortsatt ikke er ferdigstilt. Når kan det forventes at dette er på plass?

  • 3. Riksrevisjonen finner det kritikkverdig at Ovf ikke etterlever anskaffelsesregelverket ved kjøp av konsulenttjenester. Mangler på dette området er også tatt opp tidligere, og kontroll- og konstitusjonskomiteen har forutsatt at departementet følger opp etterlevelsen av regelverket i Ovf. Hva vil statsråden gjøre for å ordne opp i dette?

Komiteen ber om svar innen 19. januar 2012.

Vi ber om at svaret også blir sendt elektronisk i word-format til kontroll@stortinget.no.