Brev fra kontroll- og konstitusjonskomiteen til Utenriksdepartementet v/utenriksministeren og utviklingsministeren, datert 20. desember 2011

Dokument 1 (2011–2012) – spørsmål om norsk bistand

Kontroll- og konstitusjonskomiteen har for tiden til behandling Dokument 1 (2011–2012) Riksrevisjonens rapport om den årlige revisjon og kontroll for budsjettåret 2010. Komiteen ber i den anledning om svar på følgende spørsmål:

  • 1. Riksrevisjonen påpeker svakheter og mangler ved styring, oppfølging og kontroll av bistandsmidler til Afghanistan. De etablerte oppfølgingsmekanismer er etter Riksrevisjonens mening ikke tilstrekkelige for å sikre at norske midler nyttes etter forutsetningene. Hvilke konkrete grep vil Utenriksdepartementet foreta seg for å bringe disse forhold i orden?

  • 2. Riksrevisjonen ser alvorlig på at det er et stort etterslep av mottatte rapporter fra ikke-norske frivillige organisasjoner, at det for de mottatte rapporter er vanskelig å vurdere måloppnåelsen, og at det er foretatt svært få evalueringer av programmene og prosjektene som har mottatt tilskudd. Hva gjøres for å få orden på disse forhold?

Komiteen ber om svar innen 19. januar 2012.

Vi ber om at svaret også blir sendt elektronisk i word-format til kontroll@stortinget.no.