Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte tirsdag den 3. november 1998 kl. 11

Dato:
President: Hans J. Røsjorde

Dagsorden

  • Formalia

  • Sak nr. 1

    Interpellasjon fra representanten Jan Simonsen til miljøvernministeren:
    «Miljøverndepartementet har nektet å godta Stavangers kommuneplan. Resultatet vil bli press i boligmarkedet, og tapte inntekter til Stavanger kommune, ved at ungdom og innflyttere etablerer seg utenfor kommunen. Samtidig har Stortinget vedtatt at inntektene fra selskapsskatten i fremtiden skal tilfalle staten og ikke kommunene. Dermed forsvinner initiativet for å tilrettelegge for nyetableringer. I tillegg kommer det faktum at skattøre og fordelingen av skattemidler ikke favoriserer kommuner som tilrettelegger for aktivitet.
    Hva vil statsråden gjøre for å stimulere storbyene til økt egenaktivitet og sikrere skatteinntekter, og vil statsråden i tråd med regjeringspartienes programmer om økt kommunalt selvstyre omgjøre det negative vedtaket i forbindelse med Stavangers kommuneplan?»
  • Sak nr. 2

    Interpellasjon fra representanten Marit Nybakk til utenriksministeren:
    «Brasil, Egypt, Irland, Mexico, New Zealand, Slovenia, Sverige og Sør-Afrika har lansert et nytt initiativ for atomnedrustning, New Agenda Coalition (N.A.C.). Initiativet er svar på den nukleære opptrappingen og en fastlåst forhandlingssituasjon. N.A.C. har lagt fram resolusjonsforslag i FN som ikke forlanger mer radikale skritt i retning av atomnedrustning enn det børe være realistisk å få atommaktene med på. Det er avgjørende at N.A.C.-initiativet støttes av flere land ved avstemning i begynnelsen av november.
    Vil Regjeringen gå aktivt inn i forhandlinger med sikte på å stemme positivt til forslaget i FN?»
  • Referatsaker

Møtet hevet kl. 12.55.