Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte mandag den 22. mars 1999 kl. 12

Dato:
President: Hans J. Røsjorde

Dagsorden

  • Formalia

  • Sak nr. 1

    Innstilling fra familie-, kultur- og administrasjonskomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Øystein Hedstrøm og Terje Knudsen om et bredt sammensatt regjeringsoppnevnt utvalg som skal utrede hele verdikjeden i matvaremarkedet for å få en oversikt over prisforholdene og mulighetene for rimeligere matvarer (Innst. S. nr. 97 (1998-99), jf. Dokument nr. 8:11 (1998-99))
  • Sak nr. 2

    Interpellasjon fra representanten Olav Gunnar Ballo til helseministeren:
    «Legefordelingen i Norge har vist en foruroligende utvikling gjennom hele 90-tallet, og særlig opplever nå primærhelsetjenesten en stor mangel på nyrekruttering av leger. Mange distriktskommuner må basere legetjenestene på kostbare vikarordninger, mens en rekke stillingshjemler står ubesatte. Blant nyutdannede leger viser det seg også at få ønsker å arbeide innenfor primærhelsetjenesten, mens et flertall ønsker å etablere seg i det sentrale Østlandsområdet. Dermed forsterkes forskjellene i legefordeling, både mellom distriktskommunene og de største byene samt mellom kommunehelsetjenesten og det spesialiserte sykehusvesenet. Konsekvensen blir at mye av den behandlingen som hadde kunnet finne sted nær befolkningen, i stedet finner sted på spesialistnivå, med uhensiktsmessig ressursbruk som konsekvens.
    Hva vil statsråden gjøre som ledd i å oppnå en bedret geografisk legefordeling?»
  • Voteringer

  • Referatsaker

Møtet hevet kl. 13.45.