Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte torsdag den 15. juni 2000 kl. 10

Dato:
President: Kjell Engebretsen

Dokumenter: 

Sak nr. 10

Innstilling fra samferdselskomiteen om delvis bompengefinansiering av forsert kollektivutbygging i Oslo og Akershus (Oslopakke 2)

Talere

Votering i sak nr. 10

Votering i sak nr. 10

Presidenten: Under debatten har Thore Aksel Nistad satt fram et forslag på vegne av Fremskrittspartiet. Det voteres alternativt mellom innstillingen og forslaget fra Fremskrittspartiet.

Oddvard Nilsen (H) (fra salen): Jeg vil stemme imot.

Presidenten: Også imot innstillingen? Altså både mot forslaget og mot innstillingen? Da må vi splitte voteringen. Det voteres over forslaget fra Fremskrittspartiet, som lyder:

  • «1. Bompengeselskapet A/S Fjellinjen får ikke tillatelse til å øke bompengetakstene.

  • 2. Bompengeselskapet A/S Fjellinjen får tillatelse til å benytte hele overskuddet i bomringen til veiprosjekter under Oslopakke 1.»

Voteringstavlene viste at det var avgitt 82 stemmer mot forslaget fra Fremskrittspartiet og 18 stemmer for.(Voteringsutskrift kl. 03.31.00)

Inger Lise Husøy (A) (fra salen): Jeg har stemt feil.

Presidenten: Det betyr at Inger Lise Husøy stemte for og ville ha stemt mot? Dermed ble forslaget fra Fremskrittspartiet med 83 mot 17 stemmer ikke bifalt.

Komiteen hadde innstillet:
  • 1. Bompengeselskapet A/S Fjellinjen får tillatelse til å øke bompengetakstene til delvis finansiering av tiltak i en plan for forsert kollektivutbygging i Oslo og Akershus.

  • 2. Vegdirektoratet får fullmakt til å inngå avtaler med bompengeselskapet A/S Fjellinjen, Oslo kommune og Akershus fylkeskommune, samt å fastsette nærmere regler for finansieringsordningen.

Votering: Komiteens innstilling bifaltes med 71 mot 28 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 03.31.35)