Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte mandag den 18. desember 2000 kl. 10

Dato:
President: Gunnar Breimo

Dokumenter: 

Sak nr. 4

Innstilling fra energi- og miljøkomiteen om samtykke til ratifikasjon av en protokoll av 30. november 1999 til konvensjonen om langtransportert grensekryssende luftforurensning av 13. november 1979, som gjelder reduksjon av forsuring, overgjødsling og bakkenært ozon

Talere

Votering i sak nr. 4

Votering i sak nr. 4

Presidenten: Under debatten er det satt fram to forslag. Det er:

  • forslag nr. 1, fra Øyvind Korsberg på vegne av Fremskrittspartiet

  • forslag nr. 2, fra Hallgeir H. Langeland på vegne av Sosialistisk Venstreparti.

Jan Tore Sanner (H): Det gjelder forslag nr. 1, fra Fremskrittspartiet. Et identisk forslag var tatt opp i forbindelse med finansinnstillingen og også da nedstemt.

Jeg vil oppfordre Fremskrittspartiet til å gjøre det om til et oversendelsesforslag i og med at man nå ber Regjeringen om å se på ulike tiltak for å redusere SO2-utslippene. Dersom Fremskrittspartiet ikke gjør det om til et oversendelsesforslag, vil jeg anbefale Høyres gruppe å stemme for forslaget.

Presidenten: Så vidt presidenten forstår, har dette allerede vært til vurdering. Spørsmålet er: Skal vi votere direkte over forslaget? – Det blir bekreftet.

Presidenten: Vi starter med å votere over forslag nr. 2, fra Sosialistisk Venstreparti. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen om å fremlegge konkrete forslag i Revidert budsjett for 2001 til å redusere SO2- utslippene ved å ta i bruk inntektene fra SO2- avgifta til f.eks. investeringer i rensetiltak.»

Votering:Forslaget fra Sosialistisk Venstreparti ble mot 6 stemmer ikke bifalt.

Presidenten: Vi voterer over forslag nr. 1, fra Fremskrittspartiet. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen legge frem forslag om opprettelse av et fond, hvor svovelavgiften fra prosessindustrien går inn. Dette fondet skal brukes til miljøforbedrende tiltak innen prosessindustrien.»

Votering:Forslaget fra Fremskrittspartiet ble med 74 mot 34 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 11.50.06)Komiteen hadde innstillet:

Stortinget samtykker i at Norge ratifiserer en protokoll av 30. november 1999 til konvensjonen om langtransportert grensekryssende luftforurensning av 13. november 1979, som gjelder reduksjon av forsuring, overgjødsling og bakkenært ozon.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes enstemmig.