Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte tirsdag den 13. februar 2001 kl. 10

Dato:
President: Kirsti Kolle Grøndahl

Dokumenter: 

Sak nr. 6

Innstilling fra utenrikskomiteen om samtykke til inngåelse av en avtale mellom Kongeriket Norge og Republikken Island og Det europeiske fellesskap om kriterier og mekanismer for å avgjøre hvilken stat som er ansvarlig for behandlingen av en asylsøknad som fremlegges i Norge, Island eller en medlemsstat

Talere

Votering i sak nr. 6

Votering i sak nr. 6

Presidenten: Under debatten har Lisbet Rugtvedt satt fram et forslag på vegne av Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti.

Det voteres først over innstillingen og deretter over forslaget fra Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti.

Komiteen hadde innstillet:

Stortinget samtykker i inngåelse av en avtale mellom Kongeriket Norge og Republikken Island og Det europeiske fellesskap om kriterier og mekanismer for å avgjøre hvilken stat som er ansvarlig for behandlingen av en asylsøknad som fremlegges i Norge, Island eller en medlemsstat.

Presidenten: Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti har varslet at de ønsker å stemme imot.

Voteringstavlene viste at det var avgitt 98 stemmer for komiteens innstilling og 12 stemmer imot.(Voteringsutskrift kl. 13.06.34)

Olav Gunnar Ballo (SV) (fra salen): Jeg stemte feil, jeg skulle stemt imot.

Presidenten: Da er innstillingen vedtatt med 97 mot 13 stemmer.

Johan J. Jakobsen (Sp) (fra salen): President, det skal være 14 – jeg trykket ikke.

Presidenten: Komiteens innstilling er dermed vedtatt med 97 mot 14 stemmer.

Det voteres så over forslaget fra Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen om å fastsette som et prinsipp for praktisering av Dublinregelverket, at asylsøknader ikke skal sendes tilbake til land med en asylpraksis som er vesentlig mer restriktiv enn Norges.»

Votering:Forslaget fra Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti ble med 95 mot 17 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 13.07.15)