Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte mandag den 14. mai 2001 kl. 12

Dato:
President: Hans J. Røsjorde

Sak nr. 1

Arbeids- og administrasjonsministerens redegjørelse i Stortingets møte 10. mai 2001 om forvaltningspolitikk

Talere

Votering i sak nr. 1

Votering i sak nr. 1

Presidenten: Under debatten har Ågot Valle satt fram forslagene nr. 1 og 2, på vegne av Sosialistisk Venstreparti. Forslagene er omdelt på representantenes plasser i salen.

Ågot Valle (SV): Jeg har fått mange sterke henvendelser om at forslag nr. 1 bør gjøres om til et oversendelsesforslag. Det tyder på at det i alle fall er noen som vil se videre på det. Derfor ber jeg om at forslag nr. 1 blir gjort om til et oversendelsesforslag.

Presidenten: Forslag nr. 1, fra Sosialistisk Venstreparti, er dermed gjort om til et oversendelsesforslag. Forslaget lyder da i endret form:

«Det henstilles til Regjeringa å sette i gang et forsøk der kommunale og statlige etater i noen kommuner inngår i en ordning med forbrukergarantier og serviceerklæring knytta til publikumsretta tjenester. Forbrukergarantiene og serviceerklæringene må bl.a. omfatte kvalitet, og at tjenestene blir gitt til avtalt tid.»

Presidenten foreslår at dette forslaget oversendes Regjeringen uten realitetsvotering. – Det anses vedtatt.

Forslag nr. 2, fra Sosialistisk Venstreparti, tas opp til votering. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringa sette i gang forsøk med redusert arbeidstid og kortere normalarbeidsdag (6-timersdag) i statlig sektor.»

Votering:Forslaget fra Sosialistisk Venstreparti ble mot 6 stemmer ikke bifalt.

Presidenten: Presidenten vil foreslå at arbeids- og administrasjonsministerens redegjørelse i Stortingets møte 10. mai 2001 om forvaltningspolitikk vedlegges protokollen.

– Det anses vedtatt.