Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte fredag den 14. desember 2001 kl. 10

Dato:
President: Jørgen Kosmo

Dokumenter: 

Sak nr. 8

Innstilling fra finanskomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Lodve Solholm, Øystein Hedstrøm og Harald T. Nesvik om at innførselskvotene av reiseutstyr og reisegods, som alkohol og tobakk m.m., harmoniseres med EUs regler

Talere

Votering i sak nr. 8

Votering i sak nr. 8

Presidenten: Under debatten har Per Erik Monsen på vegne av Fremskrittspartiet satt fram et forslag. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen om at innførselskvotene i bestemmelsene om tollfrihet for reiseutstyr og reisegods, som alkohol og tobakk m.m., harmoniseres med EUs regler.»

Det voteres alternativt mellom komiteens innstilling og forslaget fra Fremskrittspartiet.

Komiteen hadde innstillet:

Dokument nr. 8:8 (2001-2002) – forslag fra stortingsrepresentantene Lodve Solholm, Øystein Hedstrøm og Harald T. Nesvik om at innførselskvotene av reiseutstyr og reisegods, som alkohol og tobakk m.m., harmoniseres med EUs regler – vedlegges protokollen.

Votering:Ved alternativ votering mellom komiteens innstilling og forslaget fra Fremskrittspartiet bifaltes innstillingen med 84 mot 16 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 16.12.46)

Presidenten: Da er vi ferdig med voteringene i de sakene som er oppført på dagens kart.

Før vi går til sak nr. 9, Referat, har presidenten for ordens skyld lyst til å referere en omtale av det som fant sted under stortingsdebatten den 14. desember 1946:

Stortinget vedtok i dag statsbudsjettet for 1946-47 enstemmig, uten avvikende, forutgående forslag og uten debatt (latter i salen). Den eneste som hadde ordet, var finanskomiteens formann, Mons Lid, som redegjorde for innstillingen. Etter vedtaket ble sluttsummen i budsjettet på vel 2,5 milliarder kr, som er noe høyere enn foreslått av Regjeringen. Finansdepartementet mener at budsjettet er for høyt og vil senere foreslå utgiftsreduksjoner av enkelte bevilgninger.

– Det er mye som har forandret seg, men ikke alt!