Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte torsdag den 7. mars 2002 kl. 10

Dato:
President: Inge Lønning

Dokumenter: 

Sak nr. 1

Innstilling fra energi- og miljøkomiteen om utbygging, anlegg og drift av Snøhvit LNG

Talere

Votering i sak nr. 1

Votering i sak nr. 1

Presidenten: Under debatten er det satt fram tre forslag. Det er

  • forslag nr. 1, fra Rolf Terje Klungland på vegne av Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet

  • forslagene nr. 2 og 3, fra Hallgeir H. Langeland på vegne av Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet

Forslag nr. 3, fra Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet tas opp til votering. Forslaget lyder:

«St.prp. nr. 35 (2001-2002) sendes tilbake til Regjeringen med tanke på behandling etter at konsekvensutredning av helårlig petroleumsaktivitet i de nordlige havområder fra Lofoten og nordover foreligger.»

Votering:Forslaget fra Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet ble med 77 mot 23 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 19.35.56)

Presidenten: Forslag nr. 2, fra Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet tas opp til votering. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen om å tilrettelegge for en politisk behandling av saker knytta til havmiljø og klimapolitikk, slik at de behandles i samsvar med Samarbeidsregjeringens mål om en bærekraftig utvikling, samt målet om å følge føre-var-prinsippet.»

Votering:Forslaget fra Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet ble med 78 mot 22 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 19.36.32)Komiteen hadde innstillet:

I

Stortinget samtykker i at Petoro AS, som er rettighetshaver for statens deltakerandel (Statens direkte økonomiske engasjement – SDØE), kan delta i utbygging og drift og anlegg og drift av Snøhvit LNG i samsvar med Olje- og energidepartementets anbefaling i St.prp. nr. 35 (2001-2002).

Voteringstavlene viste at det var avgitt 74 stemmer for komiteens innstilling og 26 stemmer imot.(Voteringsutskrift kl. 19.37.04)

Bendiks H. Arnesen (A) (fra salen): President, jeg skulle ha stemt for.

Presidenten: Kan presidenten forstå det slik at det ble stemt imot?

Bendiks H. Arnesen (A) (fra salen): Jeg har stemt imot, og skulle stemt for.

Presidenten: Da bifaltes innstillingen med 75 mot 25 stemmer.

Videre var innstillet:

II

Stortinget ber Regjeringen sørge for at Statoil og rettighetshaverne utarbeider en tidsatt plan for å utprøve CO2-reduserende teknologier, og at Regjeringen kommer tilbake til Stortinget med en orientering om fremdriften, kostnadsoverslag og hvordan et pilotanlegg kan finansieres – i forbindelse med fremleggelse av gassmeldingen.

Presidenten: Fremskrittspartiet har varslet at de ønsker å stemme imot.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes med 84 mot 15 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 19.38.15)

Presidenten: Forslag nr. 1, fra Arbeiderpartiet – alle unntatt representanten Konglevoll – og Fremskrittspartiet, tas opp til votering. Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet har varslet at de vil støtte forslaget. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen sørge for at driftsoperatør for anlegget på Melkøya legger til rette for, og deltar med finansiering, slik at overføringsledninger for kjølevann til industriområdet på Kvaløya kan realiseres.»

Votering:Forslaget fra Arbeiderpartiet – alle unntatt representanten Konglevoll – og Fremskrittspartiet bifaltes med 61 mot 38 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 19.38.58)