Stortinget - Møte tirsdag den 9. april 2002 kl. 10

Dato: 09.04.2002

Formalia

Presidenten: Presidenten vil ønske alle velkommen tilbake til aktivt arbeid etter påske. Vi har nå en forholdsvis lang, sammenhengende sesjon fram til vi skal avslutte før sommerferien. Det er en rekke saker som ligger i Stortinget til behandling, så det kommer til å bli mange og lange møter framover. Men med godt samarbeid tror jeg at det skal gå bra.

Representantene Torbjørn Andersen, Siri Hall Arnøy, Finn Kristian Marthinsen, Karin Andersen, Knut Storberget, Rune J. Skjælaaen, Thore A. Nistad, Lars Rise, Finn Martin Vallersnes, Olaf Gjedrem, Oddbjørg Ausdal Starrfelt, Gunhild Øyangen og Christopher Stensaker, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Det foreligger to permisjonssøknader:

  • fra Arbeiderpartiets stortingsgruppe om sykepermisjon for representanten Hill-Marta Solberg fra og med 9. april og inntil videre

  • fra Fremskrittspartiets stortingsgruppe om sykepermisjon for representanten Kenneth Svendsen fra og med 9. april og inntil videre

Sakene på dagens kart (nr. 69)

Presidenten: Fra Fremskrittspartiets stortingsgruppe foreligger sykepermisjon for representanten Ursula Evje fra og med kveldsmøtet 9. april og inntil videre.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • 1. Søknaden behandles straks og innvilges.

  • 2. Vararepresentanten, Harald Espelund, innkalles for å møte i permisjonstiden.

Presidenten: Harald Espelund er til stede og vil ta sete.

Disse søknader foreslås behandlet straks og innvilget. – Det anses vedtatt.

Fra første vararepresentant for Nordland fylke, Ruth Olaug Rist, foreligger søknad om å bli fritatt for å møte under representanten Kenneth Svendsens permisjon, av velferdsgrunner.

Denne søknad foreslås behandlet straks og innvilget. – Det anses vedtatt.

Vararepresentantene for Nordland fylke, Tomas Norvoll og Karstein Hansen, foreslås innkalt for å møte i permisjonstiden. – Det anses vedtatt.

Tomas Norvoll og Karstein Hansen er til stede og vil ta sete.

Valg av settepresident

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges en settepresident for Stortingets møte i dag – og anser det som vedtatt.

Presidenten ber om forslag på settepresident.

Jens Stoltenberg (A): Jeg foreslår Kjell Engebretsen.

Presidenten: Kjell Engebretsen er foreslått som settepresident. – Andre forslag foreligger ikke, og Kjell Engebretsen anses enstemmig valgt som settepresident for dagens møte.

Statsminister Kjell Magne Bondevik overbrakte 7 kgl. proposisjoner (se under Referat, med unntak for St.prp. nr. 54 (2001-2002) Om tilleggsbevilgninger i 2002 knyttet til ressursbehovet innen det sivile beredskap og politiets (inkludert Politiets sikkerhetstjenestes) beredskap).