Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte torsdag den 6. juni 2002 kl. 10

Dato:
President: Jørgen Kosmo

Dokumenter: 

Sak nr. 3

Innstilling fra kirke-, utdannings- og forskningskomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Ursula Evje og Arne Sortevik om å innfri den økonomiske merbelastning som et økt antall utenlandsstudenter har påført ANSAs informasjons- og rådgivningstjeneste

Talere

Votering i sak nr. 3

Votering i sak nr. 3

Presidenten: Under debatten har Ursula Evje på vegne av Fremskrittspartiet satt fram følgende forslag:

«Stortinget ber Regjeringen om å øke den økonomiske støtten til ANSAs rådgivningstjenester slik at organisasjonen gis reell mulighet til, på en profesjonell måte, å ivareta den sterkt økende arbeidsmengden i forhold til vedtak som er fattet og den endring av studenters valg som har funnet sted fra 1964 til 2002.»

Det voteres alternativt mellom innstillingen og forslaget fra Fremskrittspartiet.

Komiteen hadde innstillet:

Dokument nr. 8:126 (2001-2002) – forslag fra stortingsrepresentantene Ursula Evje og Arne Sortevik om å innfri den økonomiske merbelastning som et økt antall utenlandsstudenter har påført ANSAs informasjons- og rådgivningstjeneste – vedlegges protokollen.

Voteringstavlene viste at det ved alternativ votering mellom komiteens innstilling og forslaget fra Fremskrittspartiet var avgitt 93 stemmer for komiteens innstilling og 16 stemmer for forslaget.(Voteringsutskrift kl. 11.27.46)

Henrik Rød (FrP) (fra salen): President! Jeg stemte feil.

Presidenten: Da blir resultatet 92 stemmer for innstillingen og 17 stemmer for forslaget. Likevel er resultatet at innstillingen er vedtatt med god margin.

Lena Jensen (SV) (fra salen): President! Jeg stemte også feil.

Presidenten: Da er vi tilbake til de opprinnelige tallene. Ved alternativ votering mellom komiteens innstilling og forslaget fra Fremskrittspartiet er innstillingen bifalt med 93 mot 16 stemmer.