Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte torsdag den 21. november 2002 kl. 10

Dato:
President: Inge Lønning

Dokumenter: 

Sak nr. 5

Innstilling fra kirke-, utdannings- og forskningskomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Arne Sortevik, Ursula Evje, Torbjørn Andersen og Lodve Solholm om gjennomføring av systemendring i rammeverket for norsk skole for å sikre en god undervisningskvalitet

Talere

Votering i sak nr. 5

Votering i sak nr. 5

Komiteen hadde innstillet:

Dokument nr. 8:3 (2002-2003) – forslag fra stortingsrepresentantene Arne Sortevik, Ursula Evje, Torbjørn Andersen og Lodve Solholm om gjennomføring av systemendring i rammeverket for norsk skole for å sikre en god undervisningskvalitet – vedlegges protokollen.

Presidenten: Under debatten har representanten Ursula Evje satt frem sju forslag på vegne av Fremskrittspartiet og representanten Jan Simonsen.

Forslag nr. 1 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen fremme forslag der privatskoleloven innarbeides i opplæringsloven og det åpnes for fri etablering av skoler basert på nasjonale godkjenningskriterier.»

Forslag nr. 2 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen fremme forslag om å endre finansieringsordningen for skoler slik at skolepenger betales av staten og utbetales direkte til den skolen eleven velger.»

Forslag nr. 3 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen fremme forslag om å fristille dagens offentlig eide skoler ved at det etableres selvstendige driftsstyrer med elever og foreldrerepresentanter i styret.»

Forslag nr. 4 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen foreslå etablering av et godkjenningsorgan for nye skoler og et skoletilsyn som sikrer kvalitet.»

Forslag nr. 5 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen fremme forslag om midlertidig statlig overtakelse av skolebygg.»

Forslag nr. 6 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen fremme forslag om at lærerutdanningen utvides til 5 år.»

Forslag nr. 7 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen fremme forslag om at utdanningstiden endres fra 10 til 9 års grunnskole.»

Votering:Ved alternativ votering mellom komiteens innstilling og forslagene fra Fremskrittspartiet og representanten Jan Simonsen bifaltes innstillingen med 89 mot 17 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 11.36.56)